12 Ağustos 2011 Cuma

havuçlu kereviz salatası yoğurtlu

havuçlu 
kereviz salatası
cuma akşamı sibel benim de üyesi olduğum bir mail grubuna annesinin yaptığı bir kereviz tarifini göndermişti. anneme bu tariften bahsedince "tamam salatayı sen yap" dedi. 20 kişilik bir gruba ilk kez deneyeceğim bir salatayı sunacağım için biraz endişeliydim ama sonuçta ortaya çok hafif ve güzel bir aperatif çıktı...
malzemeler:
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • birkaç diş sarımsak
  • yarım kg süzme yoğurt
  • 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • dereotu
  • ceviz
hazırlanması:
1. sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. kerevizleri üzerlerinde hiç siyah nokta kalmayacak şekilde soyun ve yoğurdun içine rendeleyin. (kerevizler hemen kararabileceği için soyar soymaz yoğurdun içine rendelemeniz gerekiyor. hatta siz rendelerken bir başkası bir yandan yoğurtla kerevizi karıştırabilirse daha iyi oluyor.)
2. havuçları da soyup yoğurda rendeleyin. zeytinyağını ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın. servis tabağına alıp üzerlerine dereotu ve irice dövülmüş ceviz serpin.
not: sibel'in annesi susam da serpmişti ama ben susamı kullanmadım, bir de zeytinyağını ekstradan ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder