İstanbulda tanıdıklarımız sayılı olunca, yemekli misafir ağırlamayalı oldukça uzun olmuş sanırım. 2 kişiden daha fazlası için yemek hazırlamayı, masayı çeşit çeşit lezzetlerle doldurmayı, bir de bunların üzerine dost sohbetleri eklemeyi özlemişim. Evde olmanın vermiş olduğu keyifle bu özlem birleşince olayı biraz abartmış 5 kişi için en az 10 kişilik yemek hazırlamışım gerçi ama neyse…
Bana bu aralar hergün tatil olsa da, 23 Nisan tatilinde İstanbul’a gelen arkadaşlarımızı ağırladığımız gecenin menüsündeki Kuru Börülce Salatası ile başlamışken ilk kez denediğim bir başka salata ile devam edeyim.
Malzemeler
- 1/2 kg ıspanak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, Karabiber
- 1 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1/2 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
- 3 közlenmiş kırmızı biber
- 10 gr tereyağı
Kavurduğumuz ıspanaklarımızın soğumasını beklerken, közlemiş biberleri küp şeklinde doğruyoruz. Tereyağını eritip biberleri 3 dakika kadar soteliyoruz.
Sarımsağı rendeleyip yoğurda ekliyoruz ve çırpıyoruz. Dilerseniz iri dövülmüş cevizde ekleyebilirsiniz.
Ispanaklar ile yoğurdumuzu karıştırıp üzerine biberleri yerleştirerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder