Bugün annemin meşhur kara turp salatasının tarifini vereceğim. Aslında resimdeki gibi yapmak zorunda değilsiniz. Kayık servis tabağında da çok şık duruyor. Ben bu sefer göze de hitap etsin diye şekillendirdim ve kavrulmuş dolmalık fıstıkla süsledim. Siz kendi zevkinize göre , değişik silikon kalıplarlada süsleyebilirsiniz.
Yoğurtlu Turp Salatası
500 gr kara turp ( kabuklarını soyup , rendenin iri tarafıyla rendeleyin)
250 gr kese yoğurdu (süzme yoğurt)
25 gr kadar dolmalık fıstık ( kavrulacak )
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Yapılışı :
1-) Turpun kabuklarını soyun , rendenin iri tarafıyla rendeleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip , elinizle güzelce ovun. Acısını ve gazını gidermek için bu işlemi yapıyoruz. Ovduğunuz kara turpu güzelce yıkayın. Salata kurutucusuna koyup , suyunu attırın.
2-) Bir kaseye turp + yoğurt +zeytinyağı + tuz koyup karıştırın.
3-) Servis tabağına yayın , üzerine kavrulmuş fıstıkları dökün.
Ya da benim gibi turpları şekillendirip ,üstlerine fıstık taneleri koyup servis tabağına alın.Servise kadar buzdolabında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder